مصاحبه با فرجاد باباپور‌مفرد، مهارت‌آموز طراحی‌وب
۴ دی، ۱۴۰۱
باهم یاد بگیریم – حقوق برنامه ‎نویس‌های ایرانی چقدر است؟
۴ دی، ۱۴۰۱
معرفی کتاب – کتاب چی بخونیم؟ عنوان کتاب:«شازده کوچولو»

مدت زمان مطالعه ۳دقیقه

عنوان کتاب: «شازده کوچولو»

نویسنده: آنتوان دو‌سنت‌اگزوپری

ژانر: رمان

«شازده کوچولو» رمانی کوتاه از نویسنده فرانسوی آنتوان دو‌سنت‌اگزوپری‌ است. این رمان که در سال ۱۹۴۳ منتشر شده است بیش از ۲۰۰ میلیون بار منتشر شده و یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخ به شمار می‎آید. 

این کتاب داستان خلبانی ا‎ست که هواپیمایش دچار سانحه می‌شود و در یک منطقه کویری مجبور به فرود می‎شود. او در میانه کویر با پسر کوچکی آشنا می‎شود که به خلبان می‏‌گوید که از سیاره کوچکی از دل آسمان به نام اخترک ب ۶۱۲ به زمین آمده و آنقدر سیاره‎اش کوچک است که هر بار با تکان دادن صندلی‎اش می‏‌تواند هر چندباری که می‏‌خواهد غروب خورشید را تماشا کند. شازده کوچولو در سیاره‌‏اش چند آتشفشان خاموش هم دارد که گاهی آنها را گردگیری می‌کند و یکی از مسائلی که با آن مواجه است، بذر دانه‎های درخت بائوباب است که اگر شازده کوچولو زود به آن‌ها رسیدگی نکند و آن‌ها را هرس نکند، ممکن است ریشه‌هایش سیاره کوچکش را از بین ببرد. داستان شاعرانه و عاشقانه شازده کوچولو از جایی شروع می‌شود که یک روز در میان جوانه‌های بائوباب، گلی سرخی مغرور و خوش رنگ و لعاب سر در می‌آورد که شازده کوچولو را عاشق خودش می‌کند. شازده کوچولو در این میانه، تصمیم به سفر می‎گیرد و در مسیر سفر با ساکنان سیاره‌های مختلف همنشین می‌شود و از آدم‌های هر سیاره حقیقت‌هایی درباره‌ی زندگی”آدم بزرگ‎ها” می‌آموزد.

از آنجا که نویسنده این رمان سورئال خودش هم خلبان است، سفرهای هوایی‌اش را دستمایه داستان‌های متعددی کرده و آثار دیگری چون «هوانورد»، «زمین انسان‌ها»، «نامه یک گروگان» و «پرواز شبانه» را نیز نوشته‌ است. شازده کوچولو تاکنون به بیش از سیصد زبان دنیا ترجمه شده‌ است و در این حیطه رکورد‌دار است. در ایران هم مترجمان زیادی مثل محمد قاضی، و ابوالحسن نجفی این کتاب را ترجمه کرده‌اند. یکی دیگر از ترجمه‌های شیوا و روان از کتاب شازده کوچولو متعلق به احمد شاملو است که این کتاب را با صدای گیرای خودش هم خوانده‌ است. نسخه الکترونیک این کتاب را با ترجمه ابوالحسن نجفی از فیدبو می‌توانید دانلود کنید.

بهمن ۴, ۱۳۹۹

همچنین بخوانید:

کپی رایت 2021  © کاریار _ تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است