پادکست چی گوش بدهیم؟ پادکست «۱۰ صبح» و «ویکی‌پز»
۷ دی، ۱۴۰۱
مصاحبه با مریم همتی، مربی حل تمرین کاریار
۷ دی، ۱۴۰۱
آرین افشار: کاریار در جای درست و خوبی ایستاده است

آرین افشار به‌عنوان منتور، کاریار را همراهی می‌کند. او مدیرعامل سابق فینووا است که در حال حاضر مدیر سرمایه‌گذاری شرکت جوانه است. او حدود ۱۳ سال پیش با برنامه‌نویسی ios وارد حوزه آی‌تی می‌شود و فعالیت حرفه‌ای خود را شروع می‌کند. آرین تاکنون با استارتاپ‌هایی مانند اسنپ، دیجی‌کالا، بامیلو، دیوار و … همکاری داشته و معتقد است امروز کاریار با آموزش فرهنگ کار کردن و پرورش افراد توانمند، در جای درستی ایستاده است.

ارزیابی شما از ایده‌ی شکل‌گیری کاریار چیست؟ عملکرد آن را چطور می‌بینید؟

ایده‌ی شکل‌گیری کاریار یک ایده‌ی بسیار جذاب در قالب مسئولیت اجتماعی است و کاریار نهادی است که بدون در نظر گرفتن منفعت مالی فعالیت می‌کند و هدف بسیار ارزشمندی که برای خود در نظر گرفته، کمک و اشتراک دانش برای افرادی است که می‌خواهند آموزش تخصصی ببینند و با افراد متخصص در ارتباط باشند. کاریار پل ارتباطی بسیار خوبی برای افرادی است که دنبال کسب یک توانمندی به‌خصوص در حوزه‌ی فنی و تکنولوژی هستند. کاریار در این مسیر، قدم‌های بزرگی در بازه‌ی زمانی کوتاهی برداشته است.

کاریار توانسته شبکه‌ی منتورها، مربیان حل تمرین و مدرسان خود را بسیار بزرگتر کند و ارتباط خوبی بین افرادی که دنبال آموزش‌اند و افراد بادانش ساخته است. این فرایند را روز‌به‌روز هم بهینه‌تر می‌کند که کار بسیار مهمی است. و علاوه بر آن، توانسته تعداد مهارت‌آموزها و افرادی را که دنبال آموزش هستند توسعه بدهد، و از لحاظ فنی-دانشی هم توسعه پیدا کرده است. به‌طوری که حالا شاهد ورود بسیاری از این افراد به بازار کار هستیم و این موضوع برای خود من بسیار جذاب است.

 

با توجه به اینکه شما تجربه‌ی همکاری با مجموعه‌های موفقی در حوزه‌ی فناوری اطلاعات و تکنولوژی داشته‌اید، فکر می‌کنید کاریار چه ارزش افزوده‌ای برای کسب‌وکارهای حوزه‌ی فناوری ایجاد می‌کند؟

 یکی از مهم‌ترین ارزش‌های افزوده‌ای که کاریار  ایجاد می‌کند این‌ است که فرهنگ کار کردن در شرکت‌های آی‌تی را به مهارت‌آموزانش یاد می‌دهد. نکته دیگر این است که افرادی را که قصد دارند به‌عنوان کارآفرین فعالیت داشته باشند و کارآموزهایی را که می‌توانند به شرکت‌های استارتاپی وارد بشوند، به هم متصل می‌کند.

چالش‌هایی که در حال حاضر سیستم استارتاپی ایران دارد، کمبود نیروی فنی متخصص و بادانش، و از طرفی توانمند کردن افرادی است که به حوزه کارآفرینی علاقه دارند و دوست دارند روی کسب‌و‌کار خودشان فعالیت کنند، و همینطور فرهنگ کار کردن در شرکت آی‌تی. چون شاید فرهنگ کار در شرکت تکنولوژی‌محور متفاوت از فرهنگ‌های کاری دیگر باشد و حفظ ارتباط بین افراد متخصص در این حوزه و افرادی که می‌خواهند به این حوزه وارد بشوند یکی از ارزش‌افزود‌ه‌های اصلی کاریار است.

 

شرایط کار برای برنامه‌نویسی را چطور ارزیابی می‌کنید و به‌نظرتان این حوزه با چه چالش‌هایی روبه‌رو است؟

به‌نظرم بازار کار برنامه‌نویسی در ایران و خارج کشور، هردو پتانسیل و کشش زیادی برای جذب دارند و البته این برمی‌گردد به توانمندی افرادی که آموزش می‌بینند و اینکه علاوه بر آموزش، چقدر به حوزه‌های دیگر و توانمندسازی خودشان اهمیت می‌دهند و چقدر می‌روند دنبال توانمندی‌های دیگری که در کاریار آموزش داده نمی‌شود.

در بازار ایران شرکت‌ها بسیار بسیار دنبال نیرو هستند از مبتدی گرفته تا سطوح دیگر. و اگر یک نفر توانمندی خود را، به‌خصوص در حوزه فنی، پیدا کند شاید کمتر از یک ماه بعد از فارغ‌التحصیلی از کاریار بتواند مکانی برای کارآموزی پیدا کند و وارد بازار کار بشود.

در بازار خارج از کشور هم اگر افراد بتوانند زبان خودشان را تقویت بکنند، فرهنگ ارتباطی‌شان را با مشتری‌ها و شرکت‌های خارجی ایجاد و بعد حفظ کنند، قطعا فرصت‌های بسیار بیشتری وجود دارد و خیلی راحت می‌توانند با شرکت‌های خارجی کار کنند؛ چه مهاجرت و چه به‌صورت دورکاری.

واقعیت اینکه بیشترین چالش در این حوزه را این می‌بینم که چقدر افراد به توسعه توانمندی خودشان اهمیت می‌دهند. اگر افراد بعد از دوره آموزشی بتوانند برای خودشان رزومه‌ای درست کنند و کارهایی را قبل از ورود به بازار اصلی کار انجام بدهند قطعا این چالش‌ها کمتر خواهد شد و بازار کار به شدت آماده جذب افراد توانمند است.

 

چه فعالیت تکمیلی دیگری برای کاریار توصیه می‌‌کنید تا به اهداف خودش برسد؟

من فکر می‌کنم کاریار امروز در جای درست و خوبی ایستاده و تنها چیزی که به ذهنم می‌رسد این است که کاریار باید سعی کند شبکه‌ی خودش را با صنایع تکنولوژی‌محور و آی‌تی بیشتر کند تا بتواند آموزش‌ها را براساس نیاز بازار کار طراحی کند. دراین‌صورت افراد بعد از اتمام دوره کاریار با حداقل زمان می‌توانند به‌عنوان کارآموز وارد شرکت‌های آی‌تی بشوند و فکر می‌کنم تنها کاری که در این مرحله سرعت رشد کاریار را قطعا بیشتر می‌کند این بخش است.

من امروز کاریار را بسیار موفق می‌بینم و امیدوارم بتواند با همین فرایند پیش برود و تنها پیشنهادم نزدیک‌تر کردن شرکت‌های آی‌تی به مهارت‌آموزان است.

بهمن ۱۲, ۱۴۰۰

همچنین بخوانید:

کپی رایت 2021  © کاریار _ تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است