پادکست چی گوش بدهیم؟ پادکست «رادیو جولون»
۶ دی، ۱۴۰۱
حضور کاریار در پنجاه و یکمین نشست سرمایه‌گذاران نیک‌اندیش کارایا
۶ دی، ۱۴۰۱
مصاحبه با مریم حقی‌فام، مربی حل تمرین کاریار​

مریم حقی‌فام، یکی از مربیان حل تمرین کاریار است. او فارغ‌التحصیل رشته‌ی برق از دانشگاه تهران است و هم‌اکنون در دانشگاه تورنتو علوم کامپیوتر می‌خواند. مریم در این مصاحبه‌ی کوتاه کمی درباره خودش و دیدگاهش نسبت به اشتغال زنان گفته است.

مریم‌جان لطفا کمی خودت را برای مخاطبان خبرنامه معرفی کن.

سلام. من مریم حقی‌فام هستم. از دانشگاه تهران رشته‌ی برق فارغ‌التحصیل شدم و در حال حاضر مشغول به تحصیل در رشته‌ی علوم کامپیوتر دانشگاه تورنتو هستم. من به مرور و در جریان پروژه‌های درسی با پایتون آشنا شدم و کم‌کم تسلط خوبی روی این زبان برنامه‌نویسی پیدا کردم. حدود یک سال پیش، زمانی که با کاریار و اهدافش آشنا شدم خیلی خوشحال شدم که چنین استارتاپ اجتماعی‌ای در ایران در حال فعالیت است و در حال حاضر خودم یکی از مربیان حل تمرین در کاریار هستم.

از دیدگاه شما حضور زنان به عنوان منتور و مربی حل تمرین می‌‎تواند برای معرفی یک الگو به مهارت‌آموزان موثر باشد؟

به صورت کلی این روزها و با تلاش‌هایی که طی سالیان گذشته انجام شده است، مرزهای جنسیتی کم‌رنگ‌تر از گذشته شده‌اند ولی به نظر من هنوز کاملا از بین نرفته‌اند. خوشبختانه در کاریار با وجود منتورهای بسیار موفق، مهارت‌آموزان خانم می‌توانند الگوهای خوبی را پیدا کنند. این مورد درباره‌ی مربی‌های حل تمرین هم صادق است و مهارت‌آموزان می‌توانند با نگاه به این الگوها به راحتی آن سقف شیشه‌ای را که شاید برای خودشان ایجاد کرده باشند، بشکنند. همچنین خانم‌ها بهتر از آقایان نسبت به چالش‌های مربوط به جنسیت‌شان در محیط‌های کاری آگاه هستند. بنابراین حضور خانم‌های مربی حل تمرین و منتور، قطعا به مهارت‌آموزان در پشت سر گذشتن این چالش‌ها نیز کمک خواهد کرد.

آینده‌ی زنان در جامعه و بازار کار را چطور ارزیابی می‌کنی؟ توصیه‌ای در این زمینه برای مهارت‌آموزان کاریار داری؟

به نطر من خوشبختانه امروزه خانم‌ها به خوبی به توانایی‌های خودشان واقف هستند. در شرکت‌های بزرگ و مراکز تحقیقاتی دانشگاهی ایران حضور خانم‌ها بسیار پررنگ است. همینطور در کاریار حضور مهارت‌آموزان دختر تاییدیه‌ای است بر اینکه خانم‌ها استعدادها و توانایی‌های خودشان را می‌شناسند و دست کم نمی‌گیرند و در پی گسترش و استفاده از آن‌ها هستند. من البته کم‌تجربه‌تر از آن هستم که توصیه‌ای بکنم ولی فکر می‌کنم هیچ‌وقت نباید اجازه بدهیم به سبب جنسیت از کاری که توانایی‌اش را داریم کنار گذاشته بشویم.

در زمینه حرفه‌ای و شغلی چه اهداف و برنامه‌هایی را دنبال می‌کنی؟

خیلی علاقه دارم در آینده استاد دانشگاه بشوم و بتوانم آدم تاثیرگذاری باشم.

 ۰۲  آبان ۱۴۰۰

همچنین بخوانید:

کپی رایت 2021  © کاریار _ تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است