مدت زمان مطالعه: ۳ دقیقه

مصاحبه با سمیه قربانی مهارت آموز دوره طراحی وب

سمیه جان لطفا خودت را معرفی کن خواننده های مجله کاریار با تو بیشتر آشنا بشوند:

من۳۵ ساله و ساکن تهران هستم و  ده سال پیش از رشته کاردانی کامپیوتر از دانشگاه شریعتی تهران فارغ التحصیل شدم.از زمان فارغ التحصیلی کار تخصصی ای در رشته تحصیلی ام انجام ندادم.مدتی با همسرم که در حوزه تبلیغات کار می کند همکاری کردم و تجربه کار خیاطی و در مزون را هم دارم. اما دوست داشتم که در حوزه رشته تحصیلی ام کار کنم و فکر می کنم حالا این فرصت ایجاد شده است. 

کمی از تجربه ات از شرکت در دوره های کاریار و دستاوردهایی که برایت داشته به ما بگو؟

برای من تجربه خیلی خوب و دلچسبی بود و احساس می کنم که من را به چند سال قبل برگرداند و خیلی چیزها را در من شعله ور کرد.من رشته تحصیلی ام را خیلی دوست داشتم اما متاسفانه مجبور شدم آن را رها کنم و بعد ازدواج کردم و حالا ۲ فرزند هم دارم. اما با توجه به اینکه می توانستم از خانه و از طریق کاریار دوره های آموزشی را دنبال کنم، این امکان را برای من ایجاد کرد که دوباره در رشته ای درس بخوانم که دوست داشتم و همچنین با حمایت همسرم و همراهی بچه ها این برایم ممکن شد که دوره را تمام کنم. البته علاوه بر دوره آموزشی، ورکشاپ ها و جلسات هم برای من خیلی مفید بود و سبب شد که بتوانم برای خودم یک آینده ای را ترسیم کنم. البته دوست دارم دوره های کاریار را ادامه بدهم و وارد بازار کار بشوم و در حوزه تخصصی خودم کار کنم. 

شما در این مسیر آموزشی با چه چالشی بیش از همه مواجه بودی؟

فکر می کنم برای من بزرگترین چالش با وجود بچه ها، مدیریت زمان بود.اما سعی کردم برنامه ریزی کنم و دوره را ادامه بدهم و به تعهدی که به کاریار دادم پایبند باشم. به هرحال من مدتهاست که از محیط های آموزشی دور بودم و سعی کردم این را با سرچ کردن و مطالعه و مراجعه به مربی های حل و تمرینم که همین جا از آنها تشکر می کنم جبران کنم.به هرحال برای من تجربه بسیار مفیدی بود و امیدوارم افراد بیشتری بتوانند در این دوره ها شرکت کنند.

سمیه جان شما به عنوان یک زن و مادر فکر می کنی چقدر تحصیل و اشتغال برای زنان اهمیت دارد و در زندگی آنها می تواند موثر باشد؟

زمانی که من دانشجو بودم و می خواستم وارد فضای کار بشوم، فکر می کنم ورود به فضای کار سخت تر بود و محدودیت های بیشتری در مسیر کار زنان بود و انگار ما برای ورود به فضای کار تربیت نمی شدیم، اما فکر می کنم حالا شرایط برای زنان بهتر است و آنها جسارت بیشتری هم برای ورود به بازار کار دارند.اما به هر حال سختی هایی هست و فکر می کنم این خیلی مهم است که ما از سد این مشکلات بگذریم. من با وجود همکاری با همسرم، فضای کاری شخصی خود را تجربه نکرده ام و برایم این خیلی اهمیت دارد که وارد فضای کار حرفه ای بشوم.

به نظرم نه برای یک زن که برای همه انسان ها کار کردن مهم است و استقلال مالی و فکری ای که ایجاد می کند، می تواند بسیار پیش برنده باشد.در شرایط فرهنگی ما استقلال زنان اهمیت بسیار زیادی دارد و زنان می توانند به کمک اشتغال و استقلال مالی محدودیت های کمتری تجربه کند و از خودش حمایت کند.به نظر من فرقی وجود ندارد و انسان چه زن و چه مرد باید بتواند این استقلال مالی و روحی را داشته باشد و بدون ترس و وابستگی در این مسیر حرکت کند.