این مقاله برای افرادی نوشته شده است که به آموزش به عنوان پدیدهای مادامالعمر نگاه میکنند و باور دارند یادگیری مهارتیست که باید آن را در تمام روزهای زندگی به کار برد. واقعیت این است که بیشتر اوقات وقتی به سراغ مقالههای مختلف در حوزهی یادگیری میرویم با راهکارهایی روبرو میشویم که یادگیری ما را سرعت میبخشند و میبینیم که برای افزایش بهرهوری چه کارهایی را باید انجام دهیم. در این مقاله میخواهیم به سراغ نبایدها برویم و ببینیم چه چیزهایی مانع آموزش ثمربخش و یادگیری ما هستند. این نکته را در یاد داشته باشید که قرار نیست همهی این نبایدها را به صورت کامل رعایت کنید تا کیفیت آموزشی مطلوبی داشته باشید و در نهایت این شما هستید که چهارچوبهای یادگیری خود را تعیین میکنید:
اگر میخواهید یادگیری خود را در طول یک دورهی آنلاین کم و کمتر کنید و آن را از بین ببرید، بهترین کار این است که از گوشی موبایل برای حضور در جلسات استفاده کنید. گوشی موبایل برای کاهش کیفیت یادگیری شما قابلیتهای ویژهای دارد. در کنار صفحه نمایش کوچک و عدم امکان تایپ راحت و سریع، در طول یادگیری با تلفن همراه با حجم وسیعی از نوتیفیکشنها و پیامها هم مواجه میشوید که یادگیری را برای شما از قبل هم سختتر میکنند.
یکی از راهکارهای دیگر برای کاهش سرعت یادگیری و کیفیت آن این است که به طور کامل دوربینتان را خاموش کنید. با این روش مشارکت و حضور شما در کلاس به حداقل میرسد و وقتی احساس کنید کسی شما را نمیبیند، خودتان را ملزم نمیدانید که با حداکثر تمرکز در کلاس درس حاضر شوید.
اقدام دیگری که میتوانید برای به حداقل رساندن سرعت یادگیریتان انجام دهید، این است که هیچ چیز را یادداشت نکنید. یادداشت برداری تاثیر عمیقی بر کیفیت یادگیری شما دارد و باعث میشود مطالب برای شما مرور شوند. یادداشت برداری همچنین کار شما را برای شبهای امتحان و جمعبندی آسان میکند.
مشارکت در کلاس انواع مختلفی دارد اما چه کلاستان مجازی باشد و چه حضوری، این قانون ثابت است که مشارکت میتواند تاثیر بسیار عمیقی بر آموزش شما بگذارد. مشارکت تنها به زمان برگزاری کلاس محدود نمیشود و پس از کلاس و حتی دورهی آموزشی نیز ادامه مییابد. هرچه بیشتر با اساتید و همکلاسیهایتان مشورت کنید و گروه فعالتری بسازید، فرایند یادگیری شما سریعتر خواهد بود.
این هم یکی دیگر از راهکارهاییست که برای نابود کردن یادگیریتان میتوانید انجام دهید. کافیست تمام مطالعهتان را شب امتحان موکول کنید. مطالعهی ناگهانی و بدون تمرین مستمر، تضمینی برای از بین رفتن کیفیت یادگیری شماست.