یک شاخصهی مهم در تصمیمگیری شما درمورد انتخاب رشته تحصیلیتان، علاوه بر علاقه، استعداد و تواناییهای شما، نرخ اشتغال فارغالتحصیلان مقاطع مختلف آن رشتهی تحصیلی است. برای همین آگاهی شما از وضعیت و آمار بهروز درمورد میزان اشتغال در هر رشته تحصیلی میتواند مفید باشد؛ این موضوع حتی برای آنهایی که در حال تحصیل در رشتهی انتخابیشان هستند، مفید است؛ چرا که با اطلاع از این اعداد، دید روشنتری از بازار کار به دست میآورند و پی میبرند برای فعالیت در کدام حوزه، رقابت بیشتری وجود دارد و لازم است توانمندیهای بیشتری کسب کنند. به همین دلیل در این مقاله از خبرنامهی کاریار نگاهی به وضعیت بیکاری و اشتغال در رشتههای مختلف داشتهایم.
آماری که در این مقاله آوردهایم در طرح «رصد اشتغال دانشآموختگان دانشگاهها و مراکز پژوهشی» جمعآوری شده است. این طرح را وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سالهای ۹۸ و ۹۹ اجرایی کرده و در آن از ۸۵ دانشگاه و پژوهشگاه خواسته شده است تا وضعیت اشتغال دانشآموختگان خود در ۱۴ رشته را رصد و ثبت کنند. این رشتهها آموزش زبان انگلیسی، اقتصاد، تاریخ، حسابداری، حقوق، روانشناسی، شیمی، فیزیک، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی مواد و مهندسی هوافضا بودند.
بازار کار به دنبال فارغالتحصیلان کدام رشتههاست؟
هرچه زمان میگذرد، استفاده از کامپیوتر در زندگی و کسبوکار ضروریتر و بیشتر میشود. این روند روبهرشد باعث شده این رشته هم جزو پرمتقاضیترین رشتهها باشد و هم بازار کار تشنهتری داشته باشد. دادههای جمعآوریشدهی وزارت علوم نشان میدهد بازار کار ایران در دو سال گذشته ۶۰.۸ درصد فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی، ۶۶.۲ درصد فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد و ۸۸.۹ درصد فارغالتحصیلان مقطع دکتری در این رشته را جذب کرده است. این اعداد یعنی مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی، بیشترین میزان اشتغال در میان رشتههای موردبررسی را دارد و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در جایگاه چهارم و دوم قرار میگیرد.
بهطور کلی در مقطع کارشناسی، رشتههای کامپیوتر، مهندسی برق، حسابداری و مهندسی مکانیک بیش از ۵۵ درصد اشتغال به دنبال داشتهاند. در مقطع کارشناسی ارشد ترتیب این رشتهها به هم میریزد و اشتغال ۷۶.۵۹ درصد از فارغالتحصیلان مهندسی مکانیک باعث میشود این رشته در رتبهی اول بنشیند و حسابداری و مهندسی برق در جایگاههای دوم و سوم هستند.
اما فارغالتحصیلان مقطع دکتری وضعیت متفاوتتری دارند. ۹۴.۵۲ درصد فارغالتحصیلان مهندسی عمران مشغول به کار شدهاند و بازار کار برای ۸۸.۹ درصد فارغالتحصیلان مهندسی کامپیوتر و ۸۶.۹۶ درصد فارغالتحصیلان مهندسی مواد فرصت اشتغال فراهم کرده است.
امیدواریم تمام مهارتآموزان کاریار در هر رشتهای که هستند با تجهیز خود به مهارتهای کامپیوتر و مهارتهای مورد نیاز برای ورود به بازار کار، بتوانند به سرعت جذب بازار کار شوند.
کپی رایت 2021 © کاریار _ تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است